IBIS 2214 MAIS

O mașină autopropulsată concepută pentru culturi specifice.

Culturile înalte, și în special porumbul, pot necesita un tratament cu puțin timp înainte de a se coace, care nu poate fi efectuat cu ajutorul echipamentelor tradiționale. Mazzotti a dezvoltat o mașină care îndeplinește în mod special aceste condiții dificile.

În conceperea mașinii IBIS MAIS, nici un detaliu a fost lăsat la voia întâmplării. Fiecare alegere constructivă a fost adoptată cu scopul de a atinge un nivel ridicat de funcționalitate și ergonomie.

Descarca brosura

IBIS 2214 MAIS

DESIGN

Design

În proiectarea seriei IBIS MAIS, nici un detaliu a fost lăsat la voia întâmplării. Fiecare alegere constructivă a fost adoptată cu scopul de a atinge un nivel ridicat de funcționalitate și ergonomie, spre deosebire de competitorii noștri de pe piața de mașini de erbicidat culturile de porumb. La proiectarea seriei Mais, un obiectiv major a fost de a avea zona de sub corpul mașinii complet deschisă. Deci, am montat motorul pe partea de sus a cadrului și am montat rezervoarele foarte jos între roțile. Acest lucru a atins obiectivul de a avea o gardă la sol total liberă de 2800mm, un centru de greutate coborât și o expunere redusă a radiatorului la murdărie. Concurenții noștri de montează motorul sau rezervorul central în consolă, lucru care împiedică exploatarea și direcția la capătul câmpului, precum și care limitează capacitatea de a gestiona diferite configurații de însămânțare.

Dimensiuni si Greutate

IBIS MAIS 2214 are un ampatament de 3400mm, dimensiuni de gabarit de 2850 x 7500 x 4000mm, și o greutate de 8200 kg.

Mais-Dim-Peso

CONFORT

Cabina

O cabină spațioasă, cu o vizibilitate clară în timpul exploatării pe teren sau pe drum. Vizibilitatea roților din interiorul cabinei face manevrarea ușoară și modul în care brațul este pliat în timpul deplasării asigură ca vizibilitatea drumului să nu fie obstrucționată. Cabina este echipată în varianta standard cu un CD player și aer condiționat și presurizată cu filtre de carbon activ. Aceasta are nivelul 4 de siguranță, cel mai înalt disponibil. Nivel ridicat de confort acustic cu doar 67.4 dBA.

Joystick ergonomic și calculator, toate ușor accesibile.

Mais-cabina1 Mais-cabina2 Mais-cabina3

Accesibilitatea Cabinei

Cabina este ridicată cu ajutorul unui paralelogram care ajunge de la 0 la 2800mm, in plus față de lungimea sa de deplasare.

Mais-Acc-Cab1 Mais-Acc-Cab2 Mais-Acc-Cab3

CADRU

Structura

Designul cadrului este esențial pentru proiectarea mașinii. Ca și în toate cadrele vehiculelor autopropulsate MAzzotti, cadrul solid dintr-o bucată din seria IBIS MAIS a fost conceput cu toate detaliile sale la un standard ridicat de siguranță și este fabricat din oțel de înaltă calitate dintr-o sursă specială. Mazzotti nu face niciodată compromisuri în ceea ce privește siguranța.

Vopseaua

O atenție deosebită a fost acordată la protejarea cadrului de coroziune, la utilizarea tot mai frecventă a îngrășămintelor lichide care necesită un standard ridicat de vopsire. Întregul proces de vopsire include sablare, 8 cicluri de spălare, 2 tratamente anti-ruginire, 2 straturi de vopsea cu pulbere epoxi și tratare la 190 °.

VERSATILITATE

Standard

Modelul IBIS MAIS are un ecartament fix de 2250mm, special conceput pentru a trata rânduri de porumb semănate la intervale de 45, 70, 75, 78 sau 110cm, funcționând pe 2, 3 sau 5 rânduri.

Rândurile de porumb curg fie numere pare sau impare sub cadru fără obstrucție. Acest lucru nu este posibil cu echipamentul competitorilor unde rezervoarele sau motorul montat central în consolă permite doar tratarea numerelor pare de rânduri.

Opțional Reglarea Automată a Ecartamentului

Disponibilă ca o dotare opțională este reglarea automată a ecartamentului de la 2250 la 3000mm.

Operarea se efectuează simplu și în siguranță prin îndepărtarea încuietorile de siguranță și acționarea comenzii din cabină în timp ce mașina este în mișcare.

Extinderea este doar pe orizontală și nu există nici o ajustare a gărzii la sol sub cadru. Lățimi intermediare pot fi atinse prin solicitarea suporturile corespunzătoare.

Mais-carr-opz

PUTERE

Motor

IBIS MAIS este echipată cu un motor Perkins de 4400cc, 145 CP cu inter-cooler turbo cu apă răcită, instalat într-o unitate cu amortizor Power Pack. Motorul este poziționat pe partea superioară a mașinii în mod specific pentru a evita deteriorarea plantelor în timpul tratamentului și pentru a menține radiatorul și motorul cât mai curate posibil.

Racire

Circuite separate de răcire sunt prevăzute pentru motor, uleiul hidraulic și de aer condiționat pentru optimă.

Mais-Raffred1 Mais-Raffred2 Mais-Raffred3

Transmisie

Circuitele separate de răcire sunt pro.

IBIS MAIS este echipată cu o transmisie puternică SAUER – POCLAIN, cu acționare pentru toate 4 roți prin intermediul unei cutii de viteze cu 4 trepte, oferind viteze de la zero până la 36 kph. Transmisia este cuplată cu un sistem eficient de partiție a uleiului Poclain SmartDrive în caz de alunecare. Suspensie independentă pe roțile din spate pentru operare sigură fără a compromite stabilitatea.

Mais-Tras-Sosp

MANEVRABILITATE

3 Moduri de Manevrabilitate

Manevrabilitatea celor 4 roți este esențială pentru reducerea timpului necesar pentru poziționarea pe teren și pentru a evita deteriorarea culturilor. Aceasta asigură roțile din spate să urmeze întotdeauna partea din față.

Există 3 moduri de manevrabilitate disponibile. 4 roți directoare pentru manevrare în timpul funcționării. 4 roți directoare în modul macara pentru manevre specifice. 2 roțile directoare în timpul funcționării și pe drum. Comutare rapidă și intuitivă între 2 și 4 roți directoare prin intermediul unei pedale din cabină.

Mais-Sterzata

Raza de Directie

Raza de direcție externă la ecartamentul standard de 2250mm este redusă la doar 5900mm. Competitorii, forțați să facă alte alegeri tehnice, operează cu un ecartament de 3000mm,  și în consecință diametrul de direcție este cu cel puțin 1500mm mai mare.

Siguranța

Mișcarea de direcție a roților se efectuează hidraulic, dar transmisia direcție la roțile din față și din spate are loc prin intermediul unor arbori mecanici.

Aceasta este o caracteristică unică și valoroasă a MAIS care garantează funcționarea perfectă și alinierea roților, nebazându-se exclusiv pe componente electronice și hidraulice la controlarea unghiurilor de direcție aproape în afara eficienței de construcție.

REZERVOR

Pozitionarea rezervoarelor

Poziționarea rezervoarelor foarte jos și între cele două axe îndeplinește obiectivul reducerii centrului de greutate și de creștere a stabilității.

Oferind un centru de greutate coborât, această soluție lasă o gardă la sol de 2800mm total liberă sub mașină, lucru care permite culturii să treacă în mod liber sub cadru. Cele două rezervoare cu capacitatea lor combinată de 2200 litri sunt realizate din oțel inoxidabil, ceea ce permite să reziste la efectele meteorologice și produsele chimice.

Mais-Disposizione1 Mais-Disposizione2 Mais-Disposizione3

Combustibil si Hidraulic

Un rezervor de mare capacitate de combustibil de 150 litri și un rezervor de ulei de 114 litri permit funcționarea neîntreruptă prelungită și previn supraîncălzirea uleiului.

Mais-serb-olio

FIABILITATE

Componente

Mișcarea de direcție a roților se efectuează hidraulic, dar transmisia direcție la roțile din față și din spate are loc prin intermediul unor arbori mecanici.

Aceasta este o caracteristică unică și valoroasă a MAIS care garantează funcționarea perfectă și alinierea roților, nebazându-se exclusiv pe componente electronice și hidraulice la controlarea unghiurilor de direcție aproape în afara eficienței de construcție.

Mais-affida1 Mais-affida2 Mais-affida3

UMPLERE

Pre-mix

Un pre-mixer eficient și cu golire rapidă de 40 litri poziționat in spatele cabinei distribuie produsele chimice în rezervoarele. Complet cu rezervor și jeturi de spălare a rezervorului.

Pompă sau Hidrant

Rezervorul de apă poate fi umplut prin intermediul unei pompe care furnizează 280 l / min, sau prin conectarea la un hidrant de apă, care furnizează apă cu ajutorul presiunii externe. Echipamentul standard include un filtru ecologic și 6 metri de furtun pentru umplere cu apă.

3014-idrante

Tambur pentru înfășurat Furtunul

Un tambur pentru înfășurat furtunul este disponibil ca opțiune cu înfășurare hidraulică c și o pompă centrifugă dedicată pentru reumplere. Pompa centrifugă are o capacitate de reumplere de 500 l / min, astfel umplând rezervorul principal în doar câteva minute.

Mais-avvolgitubo

DISTRIBUTIA

Sistemul cu 3 pompe

Nivelurile din cele două rezervoare cu capacitatea lor combinată de 2200 litri (1100 + 1100) trebuie să rămână echilibrate și cu aceleași concentrații de produse chimice.

Un sistem eficient cu 3 pompe a fost dezvoltat pentru acest scop.

Rezervoarele mențin același nivel, iar una dintre pompele trage produsul perfect amestecat, distribuindu-l uniform la duze.

Competitorii trage produsul din rezervoare folosind doar o pompă.

Mais-3-pompe

Controlarea Nivelului Solului

Toate operațiunile legate de pre-mixer sunt controlate prin intermediul unui levier multifuncțional situat în compartimentul din stânga vehiculului.

Mais-comandi-a-terra

Computer Bravo

Mazzotti a ales Computerul 400s ca echipament standard, cu un afișaj clar pe ecran de 5.7″a tuturor datelor principale Înregistrare ușoară de informații cu memorie interna de 2 GB, 2 porturi USB și un slot SD.

Un sistem GPS extrem de eficient, care închide automat secțiuni ale brațului este integrat ca standard în același monitor, pentru a opri pulverizare pe zonele care au fost deja tratate.

BRAȚELE ȘI SISTEMUL DE RIDICARE

Ridicarea

Un sistem de ridicare cu cursă lungă, cu  paralelogram amortizat ridică brațul de la 1000 la 3800mm de la sol. Paralelogramul susține brațele până la 28 de metri și este amortizat cu un acumulator calibrat de presiune.

Acesta, împreună cu suspensia și sistemul de auto-nivelare, permite tratamentul rapid și precis al culturilor.

Cadru Central

Cadru central solid, cu auto-nivelare, cu închidere hidraulică. Sistemul eficient de auto-nivelare, combinat cu paralelogramul amortizat permite tratamentul precis și eficient. O atenție specială a fost acordată protejării brațului, cu un ciclu de vopsire prin cataforeză (prin scufundare), care include sablare, 2cicluri de spălare, tratament anti-ruginire și 2 straturi de vopsea, urmată de un tratament în cuptor.

Brațe de 18 până la 28 de metri, cu închidere a secțiunilor fie electrică sau automată prin intermediul accesoriului GPS.

Mais-Telaio-centrale

Brațele

Seria IBIS MAIS acceptă brațe cu zăbrele seria Ti-M echipate în varianta standard cu brațe cu geometrie variabilă, cu un acumulator cu azot și un sistem eficient de auto-nivelare. Capacitatea de a închide brațele independent face posibilă trecerea peste obstacole în timpul funcționării, iar articulația de siguranță protejează brațul în caz de impact. Jeturile sunt complet protejate în cadrul structurii brațului.

Boom Options

Brațele Ti-M sunt de asemenea disponibile cu brațele din oțel inoxidabil.

Tratat în întregime împotriva coroziunii, oțelul inoxidabil previne formarea oxidării care, pe termen lung, poate slăbi structura brațului.

Ambele brațe în oțel și cele din oțel inoxidabil pot fi echipate cu un flux de aer. Reglarea vitezei turbinei din interiorul cabinei face posibilă distribuția aerului în conformitate cu  nevoile de tratare iar ajustarea unghiului de evacuare a aerului permite contracararea oricărei abateri.

Mais-Opzioni-Barre

Boom Sections

Mais-Barre-Sezioni

ACCESORII PRINCIPALE

Accesorii

Camere video față și spate

Circulație continuă, pentru a elimina orice diferențe de pulverizare, atunci când începe activitatea la începutul terenului, distribuirea produsului simultan în toate secțiunile brațului.

Asistența automată a acționării Trimble Ez-Guide ® 250

Acest sistem de asistență permite operarea automată a vehiculului, atunci când este pe teren.

Tamburul de înfășurare a furtunului de umplere cu o pompă centrifugă cu capacitate de 500 l / min. Reumplerea rapidă a celor două rezervoare din oțel inoxidabil.

Compresor de aer. Pentru curățare

Mais-Accessori